Duhai Anak Ummi

7:58:00 PM


assalamualaikum buat pembaca dunia anakku..

Agak lama ummu xmenghantar coretan baru buat dunia anak,ummu harap para pembaca dunia nak semua sihat hendaknya. ummu pelik sebenarnya bila menghantar kiriman dunia anak ni rasa happy sangat..tapi bila menulis artikel biasa jadi serius pula. tapi sekadar nak share apa yang ummu rasa sepanjang penulisan dunia anak ni, ummu menulis dengan penuh bahagia. mungkin itu perasaan yang memang sejak azali bila kita berbicara soal anak. nyummy...nak tido..

comel saaangaaat....leh berkenalan pinky?


Apa yang tergambar adalah gelak tawa dan kenakalan mereka. mata mereka yang bulat, wajah mereka yang seputih salji tanpa secalitdosa ...kerana itu pandangan kita menjadi sangat bahagia.hanya seorang ibu yang dapat menyelami hati anak kecilnya.siapalah yang sanggup buang anak tu memanglah seorang manusia yang tidak punya perasaan kasihan..jangan dianiaya mereka hanya kerana dos yang kamu lakukan, jangan dibunuh mereka hanya kerana malu yang dipertahankan, kelak mereka akan menuntut janji mereka dari seorang ibu yang tidak menunaikan tanggungjawab mereka..

gelak tawa penawar hati

ibu... kami anakmu..yang dulu kau buang di tempat najis, yang dulu kau bunuh tanpa belas kasihan.

ibu.. kami anakmu..yang dahagakan kasih dan belaianmu..kami lahir tanpa pintamu. tapi jangan kau hina kejadian kami kerana kami jua adalah anakmu

ibu..kami anakmu..datanag menuntut hak kami yang kau tinggalkan satu masa dahulu..adakah kau layak dimaafkan wahai ibu..kerana kau seorang pembunuh.malah kau tidak bertaubat atas dosa yang kau lakukan..

maafkan kami ibu..kerna tidak dapat menyelamatkanmu kelak.

kepada para pembaca dunia anak, selami jiwa anak anda.mereka tidak pernah meminta sesuatu yang mahal harganya.mereka hanya inginkan belaian anda. ummu titipkan buat para pembaca diluar sana. andai anda pernah melakukan kesalahan seperti itu, pinta ummu cepatlah bertaubat.

ALLAH itu MAHA Pengampun. sesiapa yang datang padaNYA dengan taybat sebenarnya maka ampunan akan diberikan. ini kerana ummu sendiri mempunyai sanak saudara yang pernah seperti ini. bukan ingin mengaibkan diri tetapi ujian ALLAH itu berupa banyak perkara. mungkin anda diuji seperti itu dan ummu pula diuji seperti ini. tidak sama setiap ujian manusia itu.
ummi... sejuk sangat...

Anak juga perlukan cinta sepertimana kamu memerlukan cinta dari pasangan kamu.
sedikit perkongsian dari ummu tentang cinta:

Cinta abadi bukan letaknya pada rangkulan cinta manusia, juga bukan letaknya pada hebat cinta seorang insan.

tapi tunduknya kita pada keihklasan sebuah ikatan yang ditengah-tengahnya terletak sebuah cinta yang paling agung.

Hormatilah cinta kerana itu adalah anugerah yang paling indah yang telah dikurniakan oleh Allah kepada hambaNya. Muliakan cinta yang kita miliki biar menjadi sebuah hamparan indah untuk menjadi sokongan di kala melalui jalan-jalan kehidupan.

jangan jadikan diri kita hamba kepada sebuah cinta. Jadikanlah cinta itu sahabat kepada seorang manusia yang bergelar si pencinta. Sentiasalah berdoa agar cinta yang kita miliki ini mempuyai harga yang paling tinggi nilainya di sisi Allah. Biarkan ia bergemerlapan di waktu kegelapan.

Tapi awas,walau sehebat manapun cinta manusia, percayalah bahawa cinta yang lebih agung dari cinta-cinta lain adalah apabila kita kecewa kerana cinta, kita luahkan kekecewaan kita kepada si pendengar yang setia iaitu Allah. Dialah adalah tuan empunya segala cinta. Dia juga takan abaikan semua hamba-hambaNya.

You Might Also Like

1 strawberries yummy


 1. Lúc này đám người Kỳ Thạch đạo nhân cùng Thượng Quang tán nhân nhìn Nhạc Thành hành lễ nói, cảm giác được Nhạc Thành đứng dậy, bọn hắn cũng đều đình chỉ điều tức, tu vi coi như khôi phục ba bốn thành, sắc mặt hiện tại trắng bệch một mảnh.

  Năm người này hiện tại tên Nhạc Thành cũng không biết, Nhạc Thành thực lực quá thấp, cho dù là Hạo Thiên môn môn chủ, Đại La Kim Tiên cũng không có nhiều chú ý, cho nên hiện tại mọi người Nhạc Thành cũng không biết tên, dọc theo đường đi mdongtam
  game mu
  http://nhatroso.net/
  http://nhatroso.com/
  nhac san cuc manh
  tư vấn luật
  dịch vụ thành lập công ty trọn gói
  văn phòng luật
  tổng đài tư vấn pháp luật
  thành lập công ty
  http://we-cooking.com/
  chém gió
  trung tâm ngoại ngữấy Đại La Kim Tiên cũng không đi chú ý tới một cái Thiên tiên như vậy.

  - Không cần cảm tạ, ta nói rồi, ta cứu các ngươi một mạng, mệnh các ngươi chính là của ta, các ngươi đều không có quên.

  Nhạc Thành nhìn năm người hỏi, lúc này chính là mục đích của Nhạc Thành, nếu có thể mang được mấy Đại La Kim Tiên, bên cạnh hắn thực lực nhất định là tăng nhiều, cho dù là thực lực của hắn trong lúc nhất thời không thể đột phá, bên người có một cỗ thực lực cường hãn cũng là tốt.

  - Này...

  Năm người nhìn nhau, Kỳ Thạch đạo nhân nói:

  ReplyDelete

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images