AutoDesk Inventor

11:29:00 AM

Kursus yang paling di idam oleh saya.Walaupun tak dapat pergi tapi saya still diberi keizinan untuk belajar dengan kawan praktikal saya.Alhamdulillah..Nama dia En Hazal dari UKM.Mechanical Engineering Student.Memang bersabar betul dia dengan ke 'blurr' an saya.

Maklumlah time kat universiti belajar guna Alibre.Sekejap jer menuntut guna autocad.Catia lagi saya tak familiar. So terima kasih lah sebab mengajar saya guna autocad version latest ni.2011 punya.


Software ni digunakan kalau kita nak wat drawing layout plan, 2D, 3D dan save dalam bentuk part to be view macam front/up or side view.Bersyukur sangat Allah temukan saya dengan kawan baru yang sporting macam Hazal.Tak kedekut ilmu.

Kalau ada sesiapa nak belajar boleh ler jumpa saya.Sharing is caring.Tul tak hazal??hurm..kitorang berdua jer budak praktikal yang tercampak dekat department kejuruteraan ni.Yang lain semua masuk makmal(laboratory).Tapi sebenarnya lagi best duduk kat makmal.Boleh wat eksperimen.Duduk kat office..ada kerja baru gerak.Takda projek duduk diam sajo lah.Buat-buat busy.haha.

Function memang sama macam alibre dan juga catia cuma kebaikan yang diperkenalkan autocad inventor ni ialah friendly.Nak copy paste, delete or evrything is simple..

Cuba tengok..lebih kurang sama kan dengan catia ngn Alibre.Untuk makluman sesiapa yang berminat,Software saya ada, cuma macam biasalah crack punya.Original mahal sangat.Tak punya duit saya.Inipun En Hazal yang baik hati tolong downloadkan.Terima Kasih sifu, Laoshi.

You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images