Si cOmot

6:12:00 PM

...ktunk kutung..bunyi sudip berlaga dengan periuk..bau aroma masakan menusuk hidung..
"Yeah..dah siap...lai  lai  laksa mali...."
Si coMot yang dua orang tu datang kepada miss L
"nak..nak.."
"Ha..duduk..kalau tak achik(bibik) rotan kang.Makan kene duduk"(macam kakak upin ipin tu style garangnya)

Lepas letak semangkuk laksa yang dah ku ubahsuai sikit rasanya..ternyata  2 si comotku kini berselera..


Geram tengok dorang ni asyik bermain pasir kat luar rumah..dari hensem dah jadi comot.dah la aku ni fail bab nak jaga budak-budak ni.Penat nak kejar dorang sana-sini.Last-last paksa dorang mandi dan hidangkan laksa.hehe

tengok betapa sedapnya laksa miss L buat sampai tak terangkat kepala dorang time makan.(ngeee..perasan sendiri)

cepatlah..abang nak jugak..

susahnya guna sudu ni...ambik guna tangan jelah

dah licin abis..baru nak angkat kepala...
....nak agi...yang abang mintak..
"nak lagi.!!!.ambik sendiri...!!hihi..terus aku pergi dapur sambil mengintai gelagat dorang..
dengar yang abang dia bagitahu adik dia..
" dah ye..kita matan(makan) lagi ma'am(malam) kang..(sambil mengangkat mangkuk tu pergi dapur)

dalam hati kesian....tapi aish tak buleh manja kan.sekian kisah si comot ku.yang abnag dia aku gelar bat LAtif, adik dia yusry KRU..

You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images