MembaCa aMalan Mulia

4:54:00 PM

Salam Ramadhan Kareem..Membaca amalan mulia.Tabiat membaca kini semakin lama semakin tertimbus dek kerana semakin tertimbusnya manusia dengan tabiat lain yang merosakkan.Justeru itu, pelbagai cara dilakukan oleh penulis-penulis untuk menarik minat manusia untuk terus membaca.

Seharusnya..dengan era moden kini..manusia khususnya orang-orang Islam lebih kukuh dalam menanamkan tabiat membaca mereka. Kerana dunia tidak akan sekalipun berjaya di pimpin oleh insan yang jahil lagi buta ilmu.Dengan itu miss L nak mempromosi antara buku-buku yang bagus untuk bulan puasa ni dan patut ada pada setiap orang selain buku-buku resepi ye mak minah.. iaitu buku SOLUSI isu no:34..dekat dalam buku ni siap ada checklist amalan kita untuk bulan puasa taw.dan buku GENQ..memang bagus dibelikan untuk anak-anak kita..


Dan paling tak lupa mesti ada novel kena baca.owh tapi tak mainlah novel-novel cinta cintun jejaka malaya..perempuan melayu terakhir..(itu tak mencabar la)..Apapun, tak kisah novel melayu, English ataupun Indonesia..So novel yang menjadi pilihan sempena cuti bulan puasa ni confirm-confirm tulisan Ramlee Awang Murshid..Novel terbaru nya Sutera Bidadari...
Kat bawah ni koleksi novel Ramlee Awang Mursheed..Saya dah khatam 5 daripadanya..hehe..Sejak di sekolah menengah lagi mengikuti novel-novel beliau.

Antara ayat yang terkesan di hati saya adalah : rupa-rupanya...hidup selepas mati jauh lebih panjang dan lama berbanding hidup sebelum mati.

You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images