Jack sparrow's character is a Muslim??

11:25:00 AM

Assalamualaikum and good morning to non-Muslim reader.Budget ramai sangat pembaca blog aku nih.Tapi memang ada pembaca non-muslim dekat blog ni since ada baca komen yang aku tak approve tu.Disaat orang lain duk sibuk post pasal ibadah korban tetiba aku post pasal Jack sparrow.huh,amenda la aku ni.Pirates of the carribean..sebuah movie yang mendapat sambutan hangat dan diminati ramai.Tetapi disebalik watak Jack sparrow tersebut..adakah anda mengetahui bahawa watak Jack Sparrow tersebut sebenarnya adalah seorang muslim.Actually, I don't know whether it is true or not but seems to be true.I think everyone already knew about it but since  I ni Lampi(Lambat pickup) so berita ni barulah ketahuan.
According to Imam Suhaib webb..Jack sparrow is a Muslim.His name is Yusuf Reis.Below is short article about Jack Sparrow taken from Suhaib webb.
.

******************************************************************

In the late 16th century a young boy collecting scraps of wreckage from the docks wondered if he’d ever leave Faversham in the borough of Kent, the hottest place in the entire United Kingdom. It was a marshy place of little importance to anyone but the brigand. Its docks were a haven for smugglers and pirates and other such unsavory folk. That boy was John Ward, whose dreams would one day come true, though perhaps not in the way he had wanted; he would become Jack Birdy, the most fearsome pirate in the world, and towards the end of his life, Yusuf Reis, penitent Muslim, wealthy beyond any man’s dreams, spending the remainder of his life in his Tunisian palace.

The legendary Captain Jack Birdy, once sung about by every balladeer in England, might have all but been forgotten, yet his memory remains as the spirit behind the fictional character Captain Jack Sparrow played by Johnny Depp in the “Pirates of the Caribbean” film franchise. Who was Johnny Ward, the child rummaging through the fishing docks of Faversham? Who was John Ward, the British Naval officer? Who was Captain John Ward, the privateer endorsed by the Crown of England? Who was Captain Jack Birdy, the privateer turned pirate betrayed by that same Crown? And finally, who was Yusuf Reis, formerly Captan Jack Birdy, formerly Captain John Ward, who would rescue thousands upon thousands of Spanish Jews and Muslims fleeing the Moriscos and Conversos expulsion of the 16th and 17th centuries?These were all one man. With so many characters wrapped in one, the stories of his adventures are exponentially more exciting than anything a Hollywood film could capture.

Full article can be read here

*********************************************************************

Captain Jack Sparrow berasal dari England. Nama sebenarnya adalah John Ward ataupun Birdy. Agama asalnya adalah Kristian. Setelah memeluk Islam, beliau dikenali sebagai Yusuf Reis. Captain Jack Sparrow telah menyelamatkan beribu-ribu umat Islam dan bangsa Yahudi yang tertindas yang dipaksa masuk agama Kristian di Sepanyol pada kurun ke 16 dan 17, juga lebih dikenali sebagai the Moriscos and Conversos expulsion.

Pengarah filem tersebut juga telah memutarbelitkan fakta sebenar tentang John Ward. Tetapi, mereka masih mengekalkan beberapa identiti Islam pada watak Jack Sparrow seperti janggut, serban merah, dan aksesori bulan bintang. Lambang bulan bintang berasal dari lambang khilafah Islamiyah terakhir yang dimiliki umat Islam, iaitu Khilafah Turki Utsmani. baca penuh disini







************************************
Sejauh mana kebenarannya wallahu'alam. Saya sekadar berkongsi dan tak nak komen banyak.Cuma jika betul sangatlah tidak patut mereka mempermainkan watak Jack sparrow apatah lagi kita yang tak tahu apa-apa bila melihat movie ni duk suka tengok kegilaan watak Jack sparrow ni.

You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images