Further Study

12:15:00 PM

Assalamualaikum. dan salam sejahtera. Waktu sekarang ni tak ada kerja. So saya memang suka nak update blog since for last few minutes we just discussed about further study.Hari ni lepas saya siapkan semua kerja berkaitan, baru boleh update blog. On time tuh..nampak je macam pemalas but still submit on time.Hehe.Ok, saya pun search la nak further study dekat mana.Perasan sungguh..Convo idok lagi tapi ada hati nak sambung master.Saya pun confuse dengan diri sendiri.Again..walaupun CGPA tak baguih kan but i still want to continue study.Sebab rezeki itu Allah yang tentukan bukannya CGPA kita.Trust me.

So I share website that offer master in Engineering Management.Since now I work under management centre so i thought i should further study on management.Kalau ada sesiapa nak join saya habaq mai.Boleh register sekali.Sebenarnya tak sabar nak memenuhi impian mama saya nak tengok saya jadi lecturer.Maklumlah umur semakin pendek,kalau tempat tak berganjak dan tak ada paradigma..jadilah kita orang-orang yang rugi.Actually teringin juga nak bertukar dari bahagian teknikal kepada sastera/Agama.Tapi entahlah..Segan sebenarnya.

MEM_UiTM
MEM UniTEN
MEM_UPM


then nak try apply untuk biasiswa pula.Agak gila kerja ni sebab mana nak belajar ,mana nak kerja. Tapi sekali saya mula sesuatu benda yang baik..saya tak boleh toleh belakang,yang saya nampak adalah depan and FINISH..!!

MyBrain

Mesti ada kawan tanya kenapa tak sambung kat UM since dah kerja kat UM.Sebenarnya saya tak tahulah kenapa.Tapi satu perkara yang saya tak suka adalah mendapatkan sesuatu melalui jalan belakang.Kalau saya nak sesuatu saya akan usaha juga sendiri.Tawakkal jer.Bila kita usaha then dapat..rasa bersyukur dan berterima kasih pada Allah itu sangat besar dan ajaib.Try la buat then you can feel what I'm feeling right now..Alhamdulillah

Kawan saya selalu cakap apa yang saya nak,semua saya dapat.hurm..actually not at all..Dorang tanya mesti banyak yang saya minta waktu berdoa.Doa saya simple jer.Saya xpernah minta banyak kat Allah.Maklumlah dah lah tak reti sangat nak berdoa dalam bahasa arab macam imam-imam kat masjid.Surah pulak tak banyak hafal macam para huffaz.Jadi yang saya minta : Ya Robbi..Tuhan segala alam,yang mengetahui segala isi hati..ampuni dosaku dan kedua ibubapaku.berikanlah pada hamba-Mu ini yang terbaik buat dirinya dan agamanya supaya dengan itu hamba-Mu ini menjadi insan yang bertaqwa. Hidupkan aku dengan kesederhanaan dan kecukupan didalam segala urusan kerana aku takut dalam ketinggian ilmu,dalam kekayaan harta..terlahir rasa riak dan takabur.Ameen..

Memang betul..dari dulu sampai sekarang..saya memang tak pernah dapat straight A's dalam setiap exam saya.Tapi apa yang saya dapat memang cukup-cukup untuk hidup saya dekat dunia ini.Kadangkala malu juga bilamana Allah lebihkan rezeki dekat mana-mana.Padahal kita minta setakat tu tapi Allah beri lagi banyak dari apa yang diminta.

post signature

You Might Also Like

3 strawberries yummy

  1. UTM mungkin jauh yee..tpi kos yuran agak murah sikit berbanding dgn U lain..moga tercapai hajat..ibu sokong 100% klu nak sambung blajar..nanti adik2 kat sini (anak kandung ibu) akan ikut serta klu dah habis digree....diorg teringin juga..

    ReplyDelete
  2. Sambung belajar ya, Allhamdullilah. Bila datang sini mesti ada sesuatu yang dipelajari. terima kasih.

    ReplyDelete

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images