Everything is sweet if Allah is there

5:18:00 PM


Bismillahirrahmanirrahim.Assalamualaikum para pembaca yang saya cinta kerana Allah.Sweet words come from sweet person.Agree or not??hehe :) I just want to share some sweet words from sweet person.Hopefully this word can heal your heart.and the best thing that can heal your heart is Quran

Bertemu berpisah kerana Allah
Ramai orang sering menyebutkan kata-kata ni.Bila kena dekat diri sendiri barulah tahu..mudah nya bertemu kerana Allah..tetapi sukar berpisah kerana ALLAH..sedangkan mati itu PASTI hidup INSYAALLAH.

Kayu ukur iman 

Ramai manusia sibuk mencari pembaris,penimbang berat dan bermacam lagi nak mengukur kesesuaian pasangan dia,sahabat dia,anak dia..tapi tahukah kayu pengukur yang terbaik adalah hati yang diajar untuk beriman kepada ALLAH.IMAN mutiara HATI..

kerana..NAFSU mengukur wanita itu cantik atas dasar rupa parasnya
AKAL mengukur wanita itu cantik atas dasar kepintarannya
manakala HATI menobatkan wanita itu cantik atas dasar keteguhan IMANnya.


REJAB,SYAABAN RAMADHAN
Semoga puasa membersihkan hati kita,menyucikan jiwa kita agar yang hitam menjadi putih dan yang berkarat boleh dihakis..Asal niat kita ikhlas..Allah pasti menerima.Illahi..rejab telah kembali..sampaikan aku pada syaaban dan ramadhan.Cintaku pada Ramadhan hadir..semoga aku masih punya waktu meraikannya.
missing the old days
Teman bicara mudah nak cari,teman bershopping lagi lah mudah nak cari tapi teman menangis sukar ditemui..rindu kawan-kawan di universiti.post signature

You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images