Happy Single *_*

8:57:00 AM


How to become a HAPPY SINGLE. Copy paste sudah..

Tak ada idea dah nak update.Nak update pasal himpunan hijau,saya tidak ada ditempat kejadian so tak boleh nak bercerita pengalaman..Cuma sabtu lepas alhamdulillah diberi kesempatan mengajar anak-anak kecil mengaji dan baca Iqra'.Dah lama tak pergi masjid negara.Ni nak bagi sedar sikit dengan yang masih solo yang asyik merungut jadi solo.Nak bagi sedar sikit kan bersyukur dengan apa yang diberikan.


Just like a life, being single might bring you lots of great opportunities.
Step1. Give yourself sometimes to feel sad but then understand that being single is not the end of the world, a disease, or whatever bad opinions people often say about being single, as long as you know how to enjoy it.Better be a happy single, rather than stuck in a bad relationship.
Step2. Take your time to shop around. Remember, you're not the only single around. How 'bout hangout with friends or other singles around? That way, at least you can have someone to talk to or laugh with, while increasing your chance to be in (this time) a great relationship.
Step3. Give your most angelic smile to people who try to put you down just because you're a single, then tell them nicely, "How 'bout shut your mouth up if you've got no other way to help...." Then give them another big smile. You've got the right to be happy, and of course the right to stand up for your right.
Step4. Sometimes you might feel sad again. Accept that as something normal. Then consider: Do you want to be like this forever? If the answer is "Yes" then give yourself another time to be sad but with a tight deadline. Continue to the next step if your answer is "No".
Step5. While searching for the best option around, tell yourself that you have the right to be happy. Do anything to make yourself happy, not just by following whatever people tell you to make them happy & make sure that you won't regret it later. You are you. So, I'm sure it was you who know how to make your self happy.
Step6. The point is, consider anything you really need, then do everything you also need to do to make it true, and make your happiness as a priority. Some times you might be tempted to something you want, but not exactly what you need. Just remember, whatever instant, easy & fun are not always the best choice there is.
Nota kaki: Bukanku pinta untuk jadi single atau solo..hehe..Nak buat camne,jodoh tak sampai lagi.Jadi jangan cepat melatah dan menyalahkan takdir.Sibukkan diri kita dengan perjuangan agama.Kalau boleh sabtu ahad tu pergilah mana-mana program yang bermanfaat.Sebagai contoh program al-fetih ni.InsyaAllah nak daftar pergi ni.Siapa nak join..angkat tangan??Pelaburan saham untuk akhirat..mudah-mudahan.

Tak pun kemas lah rumah tu sampai berkilat.Yang penting yakin dengan Allah.Cepat lambat semuanya Tuhan dah tentukan.Kalau tak sempat bertemu di dunia..temukan di akhirat..so happy single la..

Ya Allah...
Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini
Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Di dunia mahupun di akhirat

Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh

Amin... Ya Rabbal 'Alamin

SEKIAN..


post signature

You Might Also Like

4 strawberries yummy

  1. Ye ke Admin masih single? Saya mcm x percaya :p..

    program kt UIA tu mcm bes.. TQ admin bg info yg berguna :)..

    ReplyDelete
  2. lerr..xpercaya pulak.masih lagi kepunyaan bonda terCINTA dan selama-lamanya milik ALLAH swt.

    program tu dari pagi sampai malam.daftar hari ini dapat rm100.daftar online.maybe leh check kat fb dorang kot.

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah ibu doakan yg terbaik untukmu..

    bagus program ni..program pembangunan diri..klu dekat memang suruh anak2 pergi..

    ReplyDelete

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images