Mereka pun manusia

2:29:00 PM

salam sahabat-sahabat perjuangan yang masih kuat berjuang.

dimedan bumi IIUM tercinta.

Minggu-minggu ni minggu penuh membuat jadual untuk short sem dan long sem nanti.

kene susun jadual elok-elok.

dan untuk student engineering maybe dah ramai yang boleh nak amik subjek elective.

jadi pilihlah dengan bijak.

jangan ikut kawan jer...sebab kemampuan kita berbeza masing-masing.

dan tidak selamanya kita akan bergantung pada kawan- kawan kita.

cuba untuk cabar diri kita untuk berdikari.

sekadar nak menyelitkan sedikit perkongsian.

beberapa hari yang lalu , kami dapat lah result exam paper midterm.

guess what???

markah kami...hancur

engineering...engineering...tetibe rasa kenapa kami berada di engin.

tapi tak elok kita mempersoalkan taqdir yang kita sendiri pilih..

puas lah kami mencari dimana silap dan salah kami.

kawan ummu siap ada yang marah dekat classmate.mana taknya mereka meniru.

kami xnampak xpe..ni toleh belakang jer..aduh..sakit mata.then yang meniru pula dapat result bagus.mana tak hangat..



so ummu cuba nak sejukkan hati kawan2 ummu even ummu sendiri

biarlah mereka pun manusia.

macamana mereka meniru pun, Allah itu Maha Adil.

jadi xpayahlah kita nak bersedih hanya kerana perkara dunia yang xmembawa apa-apa nillai pun di akhirat nanti.

ada ke kat akhirat nanti ALLAH tanya kenapa markah subjek ..... kamu dapat sikit..kenapa yang lain boleh dapat seratus..ada ker??

tapi yang ini mungkin ditanya..adakah kamu jujur dalam kehidupan kamu?

think about it.tapi biasanya mereka ni buat suka-suka. yelah meniru jer caranya nak survive kan.selain dari study.

rezeki Allah yang bagi..lecturer pun manusia juga.dan kita kene percaya pada keajaiban yang selalu ALLAH tunjuk. sentiasalah berdoa Allah lembutkan hati insan-insan yang menanda kertas kita.

Orang yang sentiasa bersabar dan berada pada kebenaran satu hari ALLAH akan mengangkat darjat mereka dikalangan manusia.

so dont worry la kawan-kawan.even kita dapat markah sikit pun..

tapi itulah yang kita usaha dan jujur. buat apa dapat markah tinggi tanpa kejujuran.

mereka semua pun adlah manusia..mungkin ummu dulu pun pernah buat

tapi lepas buat especially time sekolah menengah dulu memang rasa tak sedap hati.

dan xmemberi banyak kepuasan pun sebab dapat markah tinggi bukan atas usaha sendiri.

so terpulang mereka nak menilainya...

kita semua lemah lagi xberdaya..

nak mengadu ...mengadulah pada al-HAKIM..


You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images