Menguji kEsaBaran

7:49:00 AM

Ya Allah apsal U... punya connection lambat sangat.
nak marah pun tak guna. system pun lembap.
Konon nak register semua guna online.
memang nampak macam mudah tapi kesian kot kat student.
Berkejar-kejar nak cari internet.
Kepada U_ _: tolong tukar system anda.skang orang tak guna internet explorer so tolong lah tukar mozilla ke birdcomet ke.

Ini nak prereg Mahallah kene cari dekat 5 tempat baru boleh.dahla server asyik out je.
Bayaran yuran bukan makin mahal tiap sem.
Tapi facilities teruk betul.

Kata perdana menteri selalu datang, apa yang diberi??xnampak perubahan pun.
Ker datang nak memancing undi je untuk pilihan raya akan datang,
sebagai pelajar, kami memang stress la.
Ni kritikan terbuka la buat U_ _.
Tak tahu duit pergi mana.
mesti ada diselingkup kemana-mana ni.
dahlah keje duk saman student je.
kalau kami ni semua kaya takpelah.
duit tu..xhalal taw kalau korang guna ketempat salah.
Jangan main-main dengan amanah.
kang xpasal U_ _ bankrupt.

Dari semalam memang geram kat U_ _tu xabeh lagi la.
Lagi satu dah alang-alang nak wat wireless tu biar jelah connect terus.
ni kene register la. naik 10x register pun still xlepas.
kat mana silap pun tak tahu.kesianlah kat student.kita bayar benda yang sama tapi kemudahan masing-masing dapat yang lain,

Tapi kerana student U_ _ ni silent protest, so orang yang kat atas tu menjadi-jadi.
Naik lemak cili Api.
Sekali student buat demo minta hak , baru tahu.
tapi Student U_ _ ni ramai yang beriman, jadi tahap kesabaran yang tinggi ini ada kat student U_ _.
Kalau kat Universiti lain confirm dah kene black list dah.
keje duk saman orang dari pagi sampai malam.
Hello..sepatutnya korang jaga kebajikan pelajar,
Bawa unsur dakwah tu kat pelajar,
Nak saman sangat,saman lah yang duk berdating sampai malam tu.
Ni tak, undang-undang manusia beria patuh,
Tapi undang-Undang Allah sikit pun tak hirau.
Habislah pemimpin U_ _ ni nanti.
Kat sini pun kami dah bertanya apa keje yang dibuat,
Kat Akhirat nanti lagi la banyak kene tanya.

Jangan main-main dengan status islamic yang kita ada.
Jangan bangga, kita semua ni yang jadi pelajar,xlepas juga nanti.
Mesti kene tanya juga.
Kenapa biarkan pemimpin kita macam tu.

Tak tahulah kenapa ditaqdirkan masuk U_ _.
Mungkin nak buka mata ni.yang dulu kagum sangat dengan nama U_ _ ni.
rupanya inilah U_ _,
memang betul pun kawan cakap,pagi jer U_ _ tapi malam macam kat USA.
Mana pendakwah nyer.mana unsur islamicnyer,pakaian?????still ramai yang tak tutup aurat.
Pergaulan???still ramai yang bercouple.malah xda kesedaran pun.
Yang paham dengan xpaham agama sama je.
Masjid tym jemaah, sebaris je soff.
tapi kat tempat makan tym azan, xpayah cakaplah.

So sesape nak masuk U_ _, better kuatkan iman dulu.
kalau kita jumpa golongan yang baik,alhamdulillah tapi..
kalau bersama golongan tak baik..tetapkan agama.

Tapi still rasa kat MAtrik U_ _, agama tu lebih terjaga.kat matrik dulu pergaulan still terjaga.
sebab apa???pimpinan dia.orang bawah ni ikut jer sebab nak duit makan.

so.renung-renungkanlah.kita semua punya tanggungjwab.
kita bukan dilahirkan sia-sia tapi sebagai khalifah.

You Might Also Like

0 strawberries yummy

Follow me

Like us on Facebook

Follow us

Flickr Images